10 Temmuz 2008 Perşembe

Kewell'da 'Gut' korkusu

Kewell'da 'Gut' korkusu!
G.Saray'ın yeni transferi Kewell'a, 2006 Dünya Kupası'nda 'gut hastalığı' teşhisi konduğu öğrenildi.

Transfer bombasını Harry Kewell’la patlatan G.Saray için yine de büyük bir tehlike söz konusu. Vatan gazetesinin haberine göre, Liverpool takımından transfer edilen Avustralyalı oyuncunun 'gut hastası' olduğu ortaya çıktı. Biri İstanbul’daki Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi finalinde olmak üzere 2 kez ciddi sakatlık geçiren Kewell’ın, 2006 Dünya Kupası’nda ise 2. kez ’yıkıldığı’ öğrenildi. Guus Hiddink’in çalıştırdığı Avustralya ile gruptan çıkan yıldız, İtalya ile oynanacak olan 2. tur maçına çıkamadı ve koltuk değenekleriyle kulübedeydi. Takım arkadaşı Mark Viduka ve Hiddink olayı bilek şişliği olarak geçiştirmeye çalışsa da bir kaç gün sonra yapılan açıklamada oyucunun ’gut hastası’ olduğu bildirildi.

Kewell'ın takım arkadaşı Scott Chipperfield İtalya maçından sonra “Ayağında gut var çok acı çekip, yürüyemiyordu. Koltuk değenekleriyle geldi. Bu tam anlamıyla hâyâl kırıklığı çünkü biz bütün herşeyi onunla gerçekleştirmiştik” açıklamasını bile yapmıştı. Kewell, Dünya Kupası ardından Liverpool’daki 2007-08 sezonunda 15 resmi maçta oynadı ama hiç 90 dakika sahada kalamadı. Teknik direktör Benitez, 2 yıldır hayranı olduğu Kewell’ı oynatmayı beklediği öğrenilirken, oyuncunun G.Saray’da yakalayacağı performans merak konusu oldu.

GUT HASTALIĞI NEDİR?
Gut vücuttaki ürik asit fazlalığından oluşan, bazı eklemlerde ağrı, duyarlılık, kızarıklık, şişlik ve ısı artışı ile ani olarak gelişen, şiddetli ataklarla seyreden bir hastalıktır. Romatizma türleri içinde en ağrılısıdır. Nedenlerinden bazıları fazla alkol alımı, yorgunluk ve eklem travmasıdır. Küçük yaralanma ve travmadan sonra eklemlerde çok ağrı olursa ve iyileşmesi umulandan uzun sürerse, bu gut vakası olabilir.

Her şey kendi elinde
Gut hastalığı, kronik bir hastalıktır. Vücutta mafsal ya da başka yeri tuttuğu takdirde o kişiyi son derece rahatsız eder. Ürik asit fazlalığı nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Herşeyden önce beslenmesine ve de diyetine çok dikkat etmeli. Eğer bunlara uyarsa, herhangi bir problem yaratmaz. Devamlı olarak hastalığının kontrol altında tutulması gerekir. İlaçlarını düzenli olarak kullanır ve de diyet kurallarına uyacak olursa, sporculuk hayatına rahatlıkla devam edebilir. Eğer eklemlerde bir harabiyet yaratmadıysa, büyük bir problem yaşamaz. Yani her şey Kewell’ın elinde. Ancak Kewell’ın daha önceden yaşadığı diğer sakatlıklar da var. Tüm bunların analizinin çok iyi değerlendirilmesi gerekir.

Hiç yorum yok: